Menu

De omgeving

Purmerend

Via de indrukwekkende Melkwegbrug, waarop u prachtig uitzicht heeft over de stad en haar polders, loopt u zo de historische binnenstad in. Purmerend kent pleinen en gebouwen die de rijke historie van de stad laten zien: de Kaasmarkt, de Koemarkt en verschillende monumentale panden. Het centrum biedt de mogelijkheid om er gezellig te winkelen en uit te gaan. Purmerend is tevens een stad met unieke en opvallende voorzieningen zoals het Leeghwaterbad en het moderne Pop- en Cultuurpodium P3. Het beschikt over een professioneel theater en een prachtig museum over de Marktstad Purmerend in het oude Stadhuis.

De Weidevenne

VenneStaete is gelegen in de Weidevenne, u vindt hier alles in de buurt zoals scholen, sportvoorzieningen en een winkelcentrum waar onder andere een supermarkt, een bakker en een slager zijn gevestigd. Daarnaast is er wekelijks een gezellige markt. U loopt of fietst zo naar het natuurgebied Weideveld. Het Ilperveld of recreatiegebied het Twiske zijn nagenoeg om de hoek.

De Weidevenne heeft een eigen treinstation met verbindingen naar Hoorn, Haarlem, Amsterdam, Zaandam en Schiphol. Het busstation Tramplein is via de nabijgelegen loopbrug snel te bereiken. De goede busverbindingen brengen u naar omliggende gemeenten zoals Edam, Wormerveer en Monnickendam. Maar ook naar Amsterdam CS en Alkmaar. Purmerend ligt direct aan de A7, de snelweg richting Amsterdam of andersom richting Groningen.